Orquestra Ciutat de Sant Boi

Just another WordPress.com site

La Coral Sant Jordi canta el Magnificat amb l’OCSB

La Coral Sant Jordi serà el convidat de luxe de l’OCSB en el concert de Sant Esteve d’enguany, que tindrà lloc a Can Massallera el proper 26 de desembre, a les 20h. L’obra estrella del programa serà el Magnificat de JS Bach, una de les obres més populars i emblemàtiques del repertori nadalenc. Es tracta del primer concert del que es preveu sigui una col·laboració més duradera: l’OCSB acompanyarà la Coral Sant Jordi en un concert a Barcelona, el proper mes d’abril.

Fa 60 anys la Coral Sant Jordi era un grup d’amics animats per la figura d’Oriol Martorell, que des de l’inici n’assumí la direcció i encapçalà no només una manera personal d’entendre i interpretar la música, sinó també una determinada projecció social del fet musical, vinculada i compromesa amb el moment històric del país.
Per a la Coral Sant Jordi, l’aportació d’Oriol Martorell ha estat essencial: va ser l’ànima i el dinamitzador d’una línia coral de plena vigència de la qual donen idea les seves paraules:
“[…] ho hem volgut cantar tot. Des de melodies medievals gregorianes o del Llibre Vermell de Montserrat i fins a música de jazz, sense oblidar els grans músics de tots els temps.”
Amb aquest esperit eclèctic, combinat alhora amb un compromís amb la música catalana, la Coral Sant Jordi ve realitzant una llarga trajectòria de difusió musical, que ja compta amb 1.700 concerts interpretats a Catalunya, Espanya i altres països europeus, i l’ha dut a col·laborar amb directors i compositors del prestigi de Sergiu Celibidache, Eduard Toldrà, Scherchen, Duke Ellington, Antoni Ros Marbà, Michael Corboz, Sergiu Comissiona, Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Laurence Foster i Lluís Llach, entre d’altres.
Des de l’any 2000, el seu director titular és en Lluís Vila i Casañas.

Anuncis

Desembre 10, 2008 - Posted by | Uncategorized

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: